CV ketel onderhoud

Door het goed onderhouden van uw CV ketel, verlengt de levensduur van de ketel en voorkomt dat uw ketel het begeeft op momenten dat u deze nodig heeft. Wat gebeurt er tijdens een onderhoudsbeurt van een CV ketel en waarom zou u uw cv ketel eens in de zoveel tijd laten onderhouden? Lees verder en kom er achter!

Wat gebeurt er tijdens CV ketel onderhoud?

Het is verstandig om eens in de één à twee jaar uw CV ketel een onderhoudsbeurt te geven. Hiervoor kunt u een monteur inschakelen. Tijdens het onderhoud wordt uw ketel helemaal nagekeken. De monteur controleert de waterdruk en de hoeveelheid lucht van de ketel. Als dit niet juist is, wordt dit opnieuw afgesteld. Ook wordt het hele verwarmingssysteem ontlucht en bijgevuld. De ketel wordt helemaal schoongemaakt en ook wordt er gecontroleerd of de ketel nog voldoet aan alle veiligheidseisen. Bij de veiligheidseisen horen punten als de gasaansluiting, het afvoerkanaal en andere beveiligingen die bij de CV ketel horen. Als dit niet meer goed is, is het verstandig uw CV ketel te laten vervangen.

Waarom uw ketel laten onderhouden?

Er zijn meerdere goede redenen om af en toe uw CV ketel te laten onderhouden. Als eerst gaat bij goed onderhoud de kans op storingen sterk naar beneden. Het gevolg van minder storingen is weer dat de ketel langer mee zal gaan. Als u uw ketel niet goed onderhoud, is er een kans dat het rendement van uw ketel omlaag gaat en deze minder zuinig gaat werken. Dit wordt veroorzaakt door een vuile ketel. Als uw ketel goed onderhouden wordt, verliest uw ketel weinig tot geen rendement. Als laatst is een goed onderhouden CV ketel een stuk veiliger. U weet zeker dat de ketel nog goed werkt en er kan dus weinig fout gaan.

Onderhoudscontract?

Bij veel installatiemonteurs is het mogelijk om een onderhoudscontract te nemen. Hierbij krijgt uw ketel jaarlijks een onderhoudsbeurt zonder dat u er zelf aan moet denken. De installatiemonteur zal u er aan herinneren dat uw ketel moet worden onderhouden. CV ketel onderhoud in Vlaanderen? Raadpleeg WT Heating voor een vakman bij u uit de buurt.