Datanetwerken en telecommunicatie

De wereld waar wij in leven is flink aan het veranderen en draait tegenwoordig op telecommunicatie en datanetwerken. 95% van de sociale, educatieve en economische transacties wordt tegenwoordig via de telefoon of het internet uitgevoerd. Om deze transacties goed te laten verlopen en op de juiste plek aan te laten komen is het belangrijk dat uw datanetwerk nog up-to-date is. Dit is belangrijk voor de hoeveelheid informatie die verstuurd kan worden.

Draadloos netwerk

Voor bedrijven is de telecommunicatie steeds belangrijker geworden, maar ook in veel privésituaties wordt er gekozen voor een draadloos datanetwerk. Dit vergemakkelijkt het telecommuniceren voor de bedrijven en in huis kunnen meerdere apparaten gebruik maken van dit draadloos netwerk. Het draadloze netwerk, dat ook wordt aangeduid met WLAN, is een netwerk dat opzichzelfstaand is en kan ook als aanvulling dienen op het bestaande netwerk. Een groot voordeel van een draadloos netwerk is dat computers kunnen worden verbonden zonder netwerkkabels. Op deze manier kunnen meerdere mensen tegelijkertijd gebruik maken van het internet. Tevens hoeft u niet bang te zijn dat zomaar iedereen op uw netwerk terecht kan, door een encryptie wordt uw WLAN beveiligd.

CAT datanetwerk

Dit is één van de meest geïnstalleerde datanetwerken. De apparaten die voor de telecommunicatie verbonden moeten worden, worden verbonden met binnen- en buitenkabels. Een voordeel van dit systeem is ook dat er rekening wordt gehouden met universele aansluitingen, in de toekomst zult u geen last hebben van kabels die niet passen. Daarnaast zijn er CAT systemen die draadloos zijn, maar ook in een standaard variant. Beide varianten leveren een datasnelheid tot 1024 Mbit per seconde. Een nadeel is dat het installeren van dit systeem erg precies komt. Het is daarom aan te raden om hier een expert voor in te schakelen.

Installatie

De installatie van een datanetwerk kan een ingewikkelde klus zijn, voor particulier gebruik is het nog wel zelf te installeren, voor bedrijven is dit echter een ander verhaal. Het installeren vergt namelijk veel precisie om in de toekomst storing te voorkomen, of dat het verzenden van berichten toch niet beveiligd is. Koldijk helpt u bij het installeren en zorgt dat alles perfect geïnstalleerd is om in de toekomst problemen te voorkomen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op via de onderstaande link.
Koldijk Installatietechniek, ruim 25 jaar ervaring in elektrotechniek!