Muren injecteren tegen vocht

Als je met een vochtprobleem zit merk je dat aan verschillende zaken zoals het behangpapier of pleisterwerk dat los kom, lelijke vlekken op de muren of erger nog, schimmelvlekken. Deze vochtproblemen zijn niet alleen schadelijk voor je woning maar ook voor je gezondheid. Vochtproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben het kan komen door de regeninval of door het opstijgend water vanuit de grond maar ook de dagdagelijkse handelingen zoals koken en wassen kunnen vochtproblemen veroorzaken zeker als je huis niet goed geventileerd is. Als je een vochtprobleem hebt dan is het belangrijk om er zo snel mogelijk vanaf te geraken. Dat kan op verschillende manieren:

impregneren tegen vocht

Je kan de gevel laten impregneren dan wordt er een onzichtbare vloeistof op de buitenmuren aangebracht en die zorgt ervoor dat er geen vocht meer naar binnen kan dringen. Je kan niet onmiddellijk beginnen alle gevels te impregneren als je gevel bijvoorbeeld geverfd is of bewerkt met kunsthars dan moet je eerst je gevel goed reinigen.

Onderkappen van de vochtige muren

Een andere methode is de muren onderkappen dan wordt er stuk voor stuk onder de gehele woning een vochtwerende doek geplaatst. Dit is een heel arbeidsintensief werk en daardoor ook redelijk duur. Een ander nadeel van deze methode is dat zowel je binnen als buitenmuren beschadigd worden daartegenover staat dat je er dan wel zeker van kan zijn dat de woning beschermd is tegen vocht.

Muren injecteren

Dan kan je ook nog kiezen om je muren te laten injecteren met een porie vullend product hierbij worden er boorgaten gemaakt in de muur en daarlangs wordt het product geĆÆnjecteerd. Dit is ook een heel doeltreffende en snelle op lossing tegen een vochtprobleem. Deze methode geeft ook bijna geen geluidshinder en maakt ook niet veel vuil daardoor kan je als je hiervoor kiest ook gewoon in je woning blijven wonen. Om een vochtprobleem te snel af te zijn moet je ervoor zorgen dat je je huis goed ventileert. Een mogelijkheid hiervoor is ventileren met warmterecuperatie dan wordt de vochtige lucht naar buiten geleidt en de verse terug naar binnen.

Conclusie
Je merkt het er zijn veel manieren om je huis vochtvrij te maken, misschien heb je nu het idee dat je helemaal niet meer weet welke oplossing het beste is voor jou. Elk huis en elk vochtprobleem heeft dan ook een persoonlijke aanpak nodig. Laat een vocht expert ter plaatse komen om de vochtige muren voor eens en voor altijd op te lossen.

Bron: Muurinjecteren.be