Wat voor trap is voor u geschikt?

Trappen kunnen de uitstraling in uw woning erg veranderen. Want uw trap kunt u op erg veel manieren bekleden, er zijn namelijk vele soorten trapbekleding. Hierbij kunt u denken aan een trap met tapijt en een trap bekleding in hout. Er is een erg groot aanbod aan trappen, hier kunt u uit kiezen of kunt u de trap op maat laten maken. Nadat u dit heeft gedaan moet u ook nog kiezen voor de bekleding van uw trap.

Soorten trapbekleding

Er zijn natuurlijk erg veel soorten trapbekleding, hieronder ziet u de meest gebruikte bekledingen:

  • Tapijt bekleding
  • Marmoleum
  • Houten trapbekleding
  • Natuursteen
  • Bekleding met glas
  • Traploper

Traprenovatie

Men is vaak toe aan verandering en wil dan bijvoorbeeld graag een andere trapbekleding zien. Ook kan het zijn dat er een slijtage voorkomt. Dan is het handig om te kiezen voor een renovatie, want bij de renovatie van een trap wordt er niks gebroken etc. Bij een traprenovatie wordt er vaak voor gekozen om de trap te bekleden met een overzettrede. Dus in plaats van een hele nieuwe trap te laten plaatsen kiest u voor een traprenovatie. Zo is alles eerder klaar en kunt u dus ook eerder genieten van uw nieuwe trapbekleding. Deze ontwikkeling is goedkoper en dus betaalbaar voor iedereen, ook is het erg eenvoudig.

Trapverlichting

Trapverlichting ziet er niet alleen erg uniek en modern uit, maar het verhoogt ook uw veiligheid. Het kan namelijk erg handig zijn voor donkere trapopgangen. Men denkt vaak dat het erg moeilijk te plaatsen is, maar het wordt juist erg makkelijk en snel bevestigd op de treden. Voor de verlichting worden vaak LED-lampen gebruikt die weinig stroom verbruiken. De verlichting wordt niet alleen bevestigd op de treden, maar u kunt ook kiezen voor verlichting in de leuningen. Ook zijn er verlichtingen met een bewegingssensor, dat wil zeggen dat de LED-lampen alleen aan gaan wanneer er iemand over de trap loopt.

Dit artikel is geschreven door Van der Kolk BV, specialist in traprenovatie.