Uw spouw isoleren

Hebt u het gevoel dat u eindeloos lang moet stoken om het een beetje warm te krijgen en dat er veel warmte verloren gaat? Dit gevoel kan kloppen, er gaat namelijk veel warmte verloren via de muren van een woning. Dit komt omdat veel muren van woningen niet geïsoleerd zijn en hierdoor veel warmte doorlaten. De woningen die na het jaar 1920 zijn gebouwd, hebben vaak een spouwmuur waar niets mee gedaan wordt. Hier valt veel winst op te behalen zodat het bij u in huis lekker warm blijft.

Wat is de spouwmuur?

De spouwmuur is al een oud fenomeen in de woningbouw, in het jaar 1920 werden de eerste woningen gebouwd met een spouw. De spouw is een ruimte van 3-6 centimeter tussen de binnen- en buitenmuur. In de tijd tussen 1920 en 1980 werd er niets met de spouw gedaan. Tegenwoordig kunt u deze lege ruimte laten isoleren zodat de warmte in een woning beter blijft hangen en niet door de muren verdwijnt.

Isolatiemateriaal

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die u in uw spouw kunt laten spuiten. Elk heeft zijn eigen eigenschappen, zo kunnen ze geluidswerend, warmt werend, vochtwerend of het is niet schadelijk voor het milieu. De meest gebruikte soorten isolatiematerialen zijn: Steenwol, PUR schuim, EPS parels en glaswol. Ze dragen allemaal bij aan een betere isolatie van de woning.

Werkwijze

Het isoleren van de spouwmuur is een relatief simpele klus waar geen hak- en breekwerk voor nodig is. Er worden simpel weg een aantal gaatjes in de voegen van de muur gemaakt waar de spuitmond in kan om het isolatiemateriaal doorheen te spuiten. Dit is uiterst effectief en de spouw is heel snel gevuld. Wanneer alles gevuld is met isolatie, vullen de experts de gaten weer met een gelijke kleur voegmiddel.

Rendement

Het is een investering van ongeveer €15,- per m² die u betaalt, de totale investering is binnen 2 tot 5 jaar weer terug te verdienen. Dit komt omdat u minder hoeft te stoken omdat de warmte beter in huis blijft. Daarbij komt ook kijken dat het huis in de zomer een stuk koeler blijft doordat de temperatuur minder snel zal variëren en constanter blijft.

Expert inschakelen

Wilt u graag gaan besparen op uw energierekening, dan is een spouwmuurisolatie echt iets voor u. Het betekent dat u minder hoeft te stoken en hierdoor minder voor de energierekening hoeft te betalen. Bent u woonachtig in Vlaanderen? Isocarm is specialist op het gebied van spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Wilt u graag meer weten, of gelijk een isolatieklus aanvragen? Vraag dan geheel vrijblijvend en gratis een offerte aan.