Walk-in closet bouwen

De droom van iedere vrouw: de walk-in closet! De inbouwkast waar al uw kleren, schoenen, tassen en andere accessoires netjes kunnen worden opgeslagen! Een ruimte die normaliter niet wordt gebruikt in huis, kunt u met een inbouwkast een functie geven. Een walk-in closet is ontzettend handig, omdat alles overzichtelijk bij elkaar staat. Ook als u maar weinig ruimte heeft, is een inbouwkast een praktische optie. Een inloopkast is geheel naar eigen wens in te vullen en de stijl van uw woning kun u gemakkelijk doortrekken naar de nieuwe walk-in closet. En dames: een handige man (of vrouw) kan een walk-in closet zelf maken!

Doe-het-zelf

Als u het klussen in de vingers heeft, dan kunt u zelf een inbouwkast maken. De eerste stap van het klusproces is na denken over het ontwerp. Hoe moet deze walk-in closet er precies uit zien? En welke materialen heb ik hier voor nodig? Op internet kunt u inspiratie op doen wat betreft het ontwerp van een inbouwkast. Verder is het belangrijk om alles goed op te meten. Meet voor de hoogte de afstand van de vloer tot het plafond en voor de breedte meet u de afstand tussen de twee zijwanden. Maak vervolgens een tekening op maat om overzichtelijk te maken wat de plannen zijn.
Een inbouwkast is al te maken met een aantal planken, een vakkenkast en/of lades. Als u gaat voor een inbouwkast met planken, dan monteert u deze planken op de juiste plek in de ruimte. Vakkenkasten kunt u ook zelf maken, maar ze zijn ook kant-en-klaar verkrijgbaar. Hoe u deze monteert leest u dan ook in de desbetreffende handleiding. U kunt er daarnaast ook voor kiezen om een hangsysteem te maken zodat u uw kleding kunt ophangen. Afhankelijk van uw eigen ontwerp kunt u de juiste benodigdheden aanschaffen en kunt u aan de slag met het maken van de walk-in closet. Er is geen algemene handleiding te geven over het maken van een walk-in closet, omdat het geheel afhankelijk is van uw eigen wensen en behoeften.

Vakman

Heeft u een prachtig ontwerp voor ogen, maar heeft u geen idee hoe u dat kunt realiseren? Vraag dan gerust een schrijnwerker van Matisco om hulp. Zij kunnen u helpen met alle vormen van binnenwerk. Of het nou gaat over het plaatsen van nieuwe schuifdeuren, het renoveren of het maken van een walk-in closet: Matisco kan het allemaal! U kunt vrijblijvende een offerte aanvragen om inzicht te krijgen in de kosten gebaseerd op uw eigen wensen!