Whirlpool thuis

Een whirlpool vormt de ultieme ontspanning voor lichaam en geest door water, warmte en lucht met elkaar te combineren. Waar dit voorheen een luxe was die u alleen in de professionele spa’s aantrof, kunt u nu ook thuis genieten van de luxe van een whirlpool, zo vaak als u wilt.

Ontspannen

De whirlpool zorgt voor ontspanning van lichaam en geest en bevordert de bloedsomloop. Het water in de whirlpool is over het algemeen rond de 38 graden. De warmte en de watercirculatie hebben een ontspannend effect op spieren en gewrichten.

Hoe werkt een whirlpool?

De whirlpool is een bad die van verschillende formaten en voor een verschillend aantal personen verkrijgbaar is. Het bad bevat in alle wanden zogenaamde ‘waterjets’. Deze circuleren met enige kracht het warme water door de badkuip, waardoor een masserend effect ontstaat. De waterjets kunt u zelf verstellen van richting. Het is aan te raden om de stralen niet direct op uw lichaam te richten, maar iets daar vanaf. Naast de waterjets beschikken de meeste whirlpools over ‘luchtjets’. Deze verplaatsen lucht vanuit kleine gaatjes in het ligoppervlak van de badkuip. Hierdoor ontstaan kleine luchtbelletjes die langs het lichaam bewegen en zorgen voor een zeer ontspannende ervaring.

Installatie en onderhoud

Een whirlpool is erg makkelijk in gebruik. U laat het bad vollopen en met enkele knoppen activeert u de bubbels en past u zelfs de intensiteit van de lucht- en waterstralen aan. U kunt een whirlpool laten plaatsen waar u maar wilt, want het apparaat neemt weinig ruimte in en er zijn modellen voor zowel binnen- als buitenshuis. Zorg voor een goede afdekhoes of deksel wanneer u uw whirlpool buiten laat plaatsen. Zo blijft het water in uw whirlpool altijd schoon.

Reiniging

Reiniging van uw whirlpool is erg belangrijk. Door de vele kleine jets in het bad, bestaat er een grote kans dat er bacteriën achterblijven. Bacteriën, huidvet en zeepresten gaan zich ophopen en kunnen er op den duur voor zorgen dat de spuitmonden dusdanig verstopt raken, dat deze niet meer werken. Daarnaast kunnen de jets of de kraan van uw bad verkalken, wat de uitstraling van uw bad sterk kan ontsieren. Maak de uw bad dus met enige regelmatig schoon. Voor de reiniging van de whirlpool zijn speciale producten ontwikkeld. Het is belangrijk dat u deze eens in de zes weken gebruikt om de bewegende delen van het bad bacterievrij te houden.
Voor een breed aanbod in betaalbare whirlpools, kijkt u op de veilingsite: https://www.nbd-auctions.com/